maanantai 19. toukokuuta 2014

Lattiat pois

Viikonlopun projektiksi oli kaavailtu tuvan lattian avaamista ja ehkä jotain muuta pientä. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä ja päätimme varmuuden vuoksi tyhjentää koko mökin tavarasta, jos vaikka remontti etenisi ripeämminkin.

Mökin osalta olemme nelisen vuotta olleet uskossa, että tupa on hirsinen, mutta kaksi kammaria myöhemmin tehty laudasta. Näin mökin meille myynyt herra kertoi. Tosin pari kesää sitten tapasimme vanhuksen, joka mökissä oli asunut lapsena ja hänen perheen muistoissa mökissä oli tupa ja myöhemmin lisätty hirsikamari. Oikein "poika" muisti.



Purkuprojekti siis eteni seuraaviinkin huoneisiin. Kuvassa "keskimmäinen" kamari puretulla lattialla ja yllättävä löytö tapetin alta: meillä on hirsimökkiä enemmän kuin uskoimmekaan. Tätä osaa mökistä epäiltiin alkun alkaenkin huonoimmassa kunnossa olevaksi, koska se selvästi oli notkahtanut. Ja oikeassa taisimme olla. Lattiasta oli vaikea löytää ehjää kohtaa ja alimmat hirretkin ovat lähinnä muussia. Taitaa kengitysprojekti laajentua. Ja ilmeisesti lahoa maavaraista lattiaa oli joskus korjailtu suoraan edellisen päälle. Toinen kamari sentään oli laudasta, kuten ounastelimmekin.Taitaa olla tehty joskus 70-luvulla.

Lopuksi etsintäkuulutan tuon tapetin. Hurjan nätti tapetti. Löytyisiköhän sitä jostain lisää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti